- Bu etkinlik geçti.
Üretken Yapay Zekâ Çağında Mahremiyetin Korunması
29 Mayıs 2023 @ 19:30 - 21:00
Katılmak için tıklayınız. (Etkinlikten 10 dakika önce aktif olacaktır.)
Yapay zeka ve üretken yapay zeka modellerinin teknolojinin sınırlarını zorlayarak ilerlediği günümüzde bu yeniliklerin mahremiyet ve güvenlik açısından ortaya çıkarabileceği risklerin farkında olmak önemlidir. Isaca Privacy Talks serimizin bu etkinliğinde, çağımızın yeni teknolojisi olan üretken yapay zeka alanındaki güncel gelişmeler ile hızlı teknolojik ilerlemelerin mahremiyet ve güvenlik açısından ortaya çıkarabileceği riskler konuşulacak ve gelecekteki muhtemel senaryolara ilişkin mevcut ve olması gereken düzenlemelere ilişkin iyi uygulamalar paylaşılacaktır.
Şule Güner
TED Ankara Koleji ve Uludağ Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu Şule Güner, fakültedeki ikinci yılında gazeteci olarak çalışmaya başladı. Meslekte ilk yıllarında yerel bir gazetede haber masasında çalıştı ve ilerleyen yıllarda bir ulusal TV kanalının Ankara ofisinde 2 yıl tv muhabiri ve yapımcısı olarak çalıştı. 2010’ların sonunda yapay zekanın geleceğini öngördü ve 2016’da belirli bir teknik alanda uzmanlaşan ilk gazeteci ve köşe yazarı oldu. Aynı network’teki Daily Sabah gazetesi için ise 3 yıl yapay zeka yazarlığı yaptı. 2018 yılında, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi’nin Türkiye’nin ulusal Yapay Zeka Stratejisi’ni oluşturma çabaları boyunca yararlandığı Türkiye’de ilk kamuya açık yapay zeka araştırmasını gerçekleştirdi. Aynı yıl, Danimarka’daki dünyanın en büyük halkla ilişkiler ajansı tarafından Analytics Insight’ın “Robot Biliminde En İyi 50 Kadın” listesine gayri resmi olarak aday gösterildi. Türkiye’nin en çok tirajlı ekonomi dergisi Para’da 6 yılı aşkındır köşe yazarlığı yapmakta olan Şule Güner, Ülkem İçin Yapay Zeka Derneği YK Üyesi ve Gazi Üniversitesi Yapay Zeka Merkezi Danışma Kurulu Üyesidir.
Av. Selin Çetin Kumkumoğlu
2012 yılında Japonca eğitimi sonrasında hukuk fakültesine başlamış ve Jürging-Örkün-Putzar Rechtsanwalte (Almanya), Güler Hukuk Bürosu ve Ünsal&Gündüz Attorneys at Law’ da staj yapmıştır. Japon dili sertifikası aldı. Ayrıca arabuluculuk- tahkim ve ceza hukuku gibi alanlarda sertifika programlarına katıldı. Bilişim Hukuku alanında yüksek lisansını tamamladı. İstanbul Barosu bünyesinde oluşturdukları yapay zeka çalışma grupları ile birlikte robotlar, yapay zeka ve onların hukuksal durumları ve problemler ile ilgili çalışmalar yürütmektedir.