- Bu etkinlik geçti.
Yeni Teknolojilerde Kadın Liderler
7 Mart @ 19:30 - 21:00
Yapay zeka, blockchain teknolojileri, bu teknolojilerin sunduğu fırsatlar ve tehditler, güvenlik etkileri, hukuksal boyutları gibi ilginç konuları alanında lider kadinlarimiz anlatacak. Hem kadinlar hem erkekler keyifle dinleyeceğiz.
- Katılımın 1.5 CPE değerinde olacağı etkinliğimize bekliyoruz.
- Etkinlik Zoom üzerinden online gerçekleştirilecektir.
Katılmak için tıklayınız. (Etkinlikten 15 dakika önce aktif olacaktır.)
Konuşmacılar:
Avukat Selin Çetin Kumkumoğlu – İstanbul Barosu Yapay Zeka Çalışma Grubu Lideri
Japonca eğitimi ardından 2012 yılında hukuk fakültesine başladı. Bilişim ve teknoloji hukuku konusunda ulusal ve uluslararası danışmanlık veren çeşitli hukuk bürolarında deneyim kazandı. Halen kişisel verilerin korunması ve yapay zeka başta olmak üzere bilişim ve teknoloji hukuku alanında avukatlık yapmakta ve Kumkumoğlu Ergün Cin Özdoğan Avukatlık Ortaklığı’nda danışman olarak görev almaktadır. Hukuk fakültesinden sonra bilişim ve teknoloji hukuku alanında yüksek lisans yapmıştır. Avrupa Hukuki İşbirliği Komitesi-Avrupa Konseyinde staj yapmış ve yapay zeka ve kamu uygulamalarına ilişkin projede yer almıştır. İstanbul Barosu Bilişim ve Teknoloji Hukuku Komisyonu Genel Sekreterliği görevini yürütmektedir. Komisyon bünyesinde kurulan Yapay Zeka Çalışma Grubu’na liderlik etmektedir. Ayrıca İstanbul Barosu’nu temsilen Türkiye Barolar Birliği Bilişim Komisyonu üyesidir. Could Security Alliance Türkiye Chapter yönetim kurulu üyesidir. Vrije Amsterdam Üniversitesi’nde yapay zeka, ayrımcılık yasağı ve YZ Düzenlemesi kapsamında doktora araştırmalarına devam etmektedir.
Başak Burcu Yiğit – Küresel Pazarlama Direktörü – Finceptor
Döngüsel ekonomi üzerine yüksek lisans derecesinin ardından Boğaziçi Üniversitesi’nde sürdürülebilirlik projeleri ve araştırmalar yaparak akademik bir kariyere adım atmıştır. Bu süreçte edindiği bilgi ve deneyimlerle blockchain ve kripto para dünyasına ilgi duymaya başlamış, Huobi ve Amber Group gibi sektör adına önemli şirketlerde roller üstlenmiştir. Başak, aynı zamanda Türkiye’de ve dünyada blockchain topluluğunda kadınların varlığını ve etkinliğini artırmayı hedefleyen İstanbul Blockchain Women Derneği’nin kurucu ortaklarından biridir. Başak’ın kariyeri, teknolojinin olumlu değişim yaratma gücüne olan inancını ve bu alanda sürekli öğrenme ve gelişme arzusunu yansıtmaktadır.
Yıldız BALATÜRK ERKAN – Yönetim Kurulu Başkanı -RSU Bilişim ve Danışmanlık Hizmetleri A.Ş.
Bilkent Bilgisayar mühendisliğinden mezun olmuştur . Tübitak’ta part time çalıştıktan sonra, Yapı Kredi Bankası Teftiş Kurulunda profesyonel iş hayatına başlamıştır. Garanti Teknoloji, IBTECH’te BT süreç yönetimi, iç kontrol ve risk yönetimi konularında çalışmıştır. Tesktilbank ve Burgan Bank Teftiş Kurullarında görev almıştır . RSU’yu kurmadan önce Burgan Bank’ın Bilgi Güvenliği ve Risk yönetimi ekibini yönetmiştir . Şu an RSU’nun Yönetim Kurulu Başkanıdır . CISA, CRISC, CDPSE, PMP, CIA sertifikalarına sahiptir .
Dilek Mete Hangül – ISACA Istanbul Teknolojide Kadın Lideri
Bilkent Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliğinden mezun olan Dilek METE HANGÜL, Işık Universitesi İşletme(MBA) bölümünde yüksek lisansını tamamlamıştır. İş hayatına NETAŞ ve BNR Labs Europe firmalarında Yazılım Mühendisi olarak başladıktan sonra, Aknet ve Akbank’ta 20 yıl boyunca bilgi sistemleri denetiminde çalışmıştır. Akabinde Anadolubank Teftiş Kurulu Başkanlığı’nda bilgi sistemleri denetimlerinden sorumlu başkan yardımcılığı ve Bilgi Sistemleri Güvenlik ve Uyum Bölümü başkanlığını yürütmüştür. Sonrasında Turkishbank Bilgi Sistemleri Güvenlik ve Uyum Direktörü olarak görev almış olup, mevcut durumda Eminevim’de Bilgi Sistemleri Denetim faaliyetlerini yönetmektedir.
Türkiye’de ilk CISA sertifikasını alan ve 20 yılı aşkın süredir ISACA üyesi olan Dilek METE HANGÜL’ün CISA, ITIL-F, COBIT-F, 27001LA ve ACC sertifikaları da bulunmaktadır.
Büşra Yanlıç – ISACA Istanbul Hukuk İşleri ve Mahremiyet Direktörü
Büşra Yanlıç, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 2015 yılında mezun olmuştur. Mezuniyetinin ardından yerel ve uluslararası alanda geniş yelpazede hizmet veren bir hukuk bürosunda yasal avukatlık stajını tamamlamıştır. 2017 yılından bu yana kurucusu olduğu Yanlıç Avukatlık Bürosu’nda avukatlık faaliyetlerini sürdürmekte, çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren çözüm ortaklarıyla birlikte yerel ve uluslararası veri koruma mevzuatı çerçevesinde danışmanlık hizmeti sağlamaktadır.
Veri koruma, gizlilik ve mahremiyet alanında çalışmalarını sürdüren Büşra, aynı zamanda CIPP/E (Certified Information Privacy Professional/Europe) sertifikasına sahiptir.